6061 aluminiumslegering

6061 aluminiumslegering er et høykvalitets aluminiumslegeringsprodukt produsert gjennom varmebehandling og forstrekkprosess.

 
De viktigste legeringselementene i 6061 aluminiumslegering er magnesium og silisium, og danner Mg2Si-fase. Hvis det inneholder en viss mengde mangan og krom, kan det nøytralisere de skadelige effektene av jern; Noen ganger tilsettes en liten mengde kobber eller sink for å forbedre legeringens styrke uten å redusere korrosjonsmotstanden betydelig; Det er også en liten mengde kobber i ledende materialer for å oppveie de negative effektene av titan og jern på ledningsevnen; Zirkonium eller titan kan foredle kornstørrelse og kontrollere rekrystalliseringsstruktur; For å forbedre bearbeidbarheten kan bly og vismut tilsettes. Mg2Si solid løsning i aluminium gir legeringen kunstig aldersherdende funksjon.

 

1111
Grunnleggende tilstandskode av aluminiumslegering:
F-fri prosesstilstand gjelder for produkter med spesielle krav til arbeidsherding og varmebehandlingsforhold under formingsprosessen. De mekaniske egenskapene til produkter i denne tilstanden er ikke spesifisert (uvanlig)

 
Den glødede tilstanden er egnet for bearbeidede produkter som har gjennomgått fullstendig gløding for å oppnå den laveste styrken (av og til)

 
H arbeidsherdingstilstand er egnet for produkter som forbedrer styrke gjennom arbeidsherding. Etter arbeidsherding kan produktet gjennomgå (eller ikke gjennomgå) ytterligere varmebehandling for å redusere styrken (vanligvis ikke varmebehandlede forsterkende materialer)

 
Varmebehandlingstilstanden W fast løsning er en ustabil tilstand som kun gjelder legeringer som har gjennomgått varmebehandling i fast løsning og som er naturlig eldet ved romtemperatur. Denne tilstandskoden indikerer bare at produktet er i det naturlige aldringsstadiet (uvanlig)

 
T-varmebehandlingstilstanden (forskjellig fra F, O, H-tilstanden) er egnet for produkter som har gjennomgått (eller ikke har gjennomgått) arbeidsherding for å oppnå stabilitet etter varmebehandling. T-koden må følges av ett eller flere arabiske tall (vanligvis for varmebehandlede armerte materialer). Den vanlige tilstandskoden for ikke varmebehandlede armerte aluminiumslegeringer er vanligvis bokstaven H etterfulgt av to sifre.

 
Spot spesifikasjoner
6061 Aluminiumsplate / Plate: 0,3 mm-500 mm (tykkelse)
6061Aluminiumsstang: 3,0 mm-500 mm (diameter)


Innleggstid: 26. juli 2024